Det thailandske køkken rummer mange spændende oplevelser for dig der ikke er bange for at prøve nyt, og det behøver ikke nødvendigvis at være en “halsbrændende” oplevelse..
Mange der ikke kender til thaimad tror ofte at den enten er ufatteligt stærk eller minder om den mad der serveres på en klassiske kinesisk restaurant, men det er meget forkert. Generelt kan man sige at thailandsk mad oftere er mere varieret mht. brugen af grøntsager og færre retter har været forbi frituregryden..
Gode råd om restaurantbesøg og spisning i Thailand…
1. Husk at bestille ris til din thaimad. Den serveres normalt ikke automatisk..
2. Bestil gerne 2-3 eller flere retter, som de spisende deler.
Det kan være en god ting kan være at variere bestillingen, så der som minimum er en enkelt grøntsagsret..
3. Det er høfligst at spise op og aflevere en tom tallerken. Skal du levne på din tallerken, så levn risen, ikke gryderetterne.
4. Hvis din mad ikke skal være stærk så sig “No/not strong” eller på thai “Mai Phet”
5. Skal din mad være stærk så sig “Phet nid noi” som betyder lidt stærkt på thai men stærkt på dansk :-)
6. Vær obs på at rå grøntsager og isterninger kan indeholde bakterieflora som en dansk mave nogen gange skal vænne sig til..
7. På den almindelige thairestaurant er det mest normalt at man drikker enten vand eller øl til maden. Hvis du foretrækker øl så er de mest populære ølmærker Singha og Chang.
8. Udvis venlighed og sig maden smager godt således; “Aroy” eller “Aroy Maag” som betyder smager godt/smager meget godt.